66 11 31 70 th.jensen@th-dk.dk

Varmepumper i Odense

Derfor bør du overveje at skifte til en varmepumpe

Hvilken energiform skal du vælge — Det rigtige valg i dag er en løsning der både forbedre din økonomi og samtidig gavner klimaet. Der er masser af gode grunde til at skifte til en nyere energiform. Af nyere og vedvarende energiformer findes bl.a. forskellige typer af varmepumper. Sammenlignet med gamle energiformer som naturgas, olie og elvarme er der bide økonomiske og miljømæssige fordele ved at skifte til en varmepumpe.

Med en varmepumpe vil du både komme til at spare penge, da denne energiform er mere effektiv, samt medvirke til at udlede færre partikler og CO2. En varmepumpe er derfor både god for din økonomi og for miljøet. Varmepumpen er derfor det oplagte valg både for husejere, som ønsker at skåne miljøet, men også for husejere som ønsker at spare penge på varmeregningen.

 

Sådan fungerer de forskellige varmepumper

En varmepumpe anvender varmen i luften eller jorden til at opvarme boligen. Varmepumpen udgøres af en indedel som oftest installeres i en kælder eller teknikrum , samt en udedel. Der findes overordnet tre forskellige slags varmepumper:

 • En væske-til-vand varmepumpe, som også betegnes jordvarme. Denne type varmepumpe anvender nemlig varmen i det øverste lag af jorden, hvorefter denne varme via en varmeveksler overføres til boligens varmeinstallation.
 • En luft-til-vand varmepumpe anvender, som navnet indikerer, varmen i luften i stedet for varmen i jorden.
 • Den sidste type varmepumpe er en luft-til-luft varmepumpe, som anvender varmen udendørs. Varmen trækkes ud af luften udenfor, hvorefter den cirkuleres rundt inde i boligen.

 

Fordele og ulemper ved de forskellige varmepumper

Uanset hvilke type varmepumpe du vælger, vil du opleve store besparelser og være med til at skåne miljøet. Alligevel er der dog en række fordele og ulemper, som er værd at være opmærksomhed på, før du vælger hvilken type varmepumpe, som passer til dig og dine behov.

Jordvarme

 

Fordel 

 • Jordvarme er mere effektiv, hvorfor du med jordvarme vil opleve større besparelser på længere sigt. 

Ulempe

 • Jordvarme er en smule dyrere end de andre typer varmepumper, da varmeanlægget skal graves ned i jorden i din have.

Luft-til-vand

 

Fordel

 • Luft-til- vand-varmepumpen er billigere at etablere, da denne type varmepumpe ikke kræver opgravning, anlægget tilsluttes husets oprindelige varmeanlæg
 • Den største driftbesparrelse opnås ved gulvvarmesystemer som kun kræver en fremløbstemperatur på 35 grader, hvorimod radiator anlægget kræver 55 grader.
 • Denne type varmepumpe er billigere

Ulempe

 • Luft-til-vand ikke helt så effektiv som jordvarme

Luft-til-luft

 

Fordel

 • Luft-til-luft varmepumpen er den billigste af de tre typer varmepumper, da installationsprisen er lav. Derfor er denne type varmepumpe også blevet særdeles populær - særligt i fritidshuse.

Ulempe

 • En varmepumpe med luft-til-luft fungerer bedst i større rum, da den varme luft kan have svært ved at komme til de andre rum i huset, især små rum.

 

Uanset hvilket varmepumpe du vælger, vil du opleve en stor økonomisk besparelse. Hvis du udskifter dit gamle olie- eller naturgasfyr med en varmepumpe, kan du opleve en besparelse på omkring 12.000 kroner om året. Skifter du din elvarme ud med en varmepumpe, vil besparelsen være endnu større.

 

Mange års erfaring med varmepumper på hele Fyn

Hos VVS-firmaet TH. Jensen har vi mere end 60 års erfaring inden for VVS, hvoraf vi bl.a. har udført mange opgaver med varmepumper og andre alternative energiformer.

Vi tilbyder installation af alle tre typer af varmepumper. Vores arbejdet udføres altid i bedste kvalitet af vores kompetente VVS-installatører og blikkenslagere. Vores medarbejdere har KMO-uddannelsen og er autoriserede VE-installatører. Vi arbejder med de bedste fabrikanter på markedet. Derfor kan vi levere et professionelt produkt, der ikke blot skaber en merværdi og en klimavenlig løsning for dig som kunde, men som samtidig kan spare dig penge i den lange ende.

Vores varmepumpeinstallatører kører ud fra Odense, men servicerer hele Fyn. Kontakt os og hør nærmere om dine muligheder. Vi tilbyder også energirådgivning.